МИКРОБЛЕЙДИНГ

При тази техника се получават максимално естествени вежди, като със специална писалка се рисува всяко косъмче поотделно.

Използват се само натурални пигменти. Косъмчетата изрисувани с микроблейдинг изглеждат като ваши, веждите приемат красива и натурална форма.

Какво всъщност стои зад името микроблейдинг?

„Мiсrо“ – малък, „Вlade“ – нож, острие.

В ръцете на талантлив и опитен майстор, малкият нож се превръща в „магическа пръчка,, На запад микроблейдингът на вежди се нарича още „бродерия”.

Техниката е толкова фина, че създава асоциации с художествената прецизност!
Ако имате редки вежди, частична липса на косъмчета в тях или не ви харесва формата, която имат, време е да се поинтересувате за микроблейдинг.

Микроблейдинг или 3D вежди “косъм по косъм” е японски ръчен метод за рисуване на косми върху зоната на веждите върху лицето, чрез който получавате естествено изглеждащи вежди, които не се налага да оформяте и попълвате с молив всеки ден.

При този метод чрез много фини игли се поставя пигментно вещество в базалната мембрана между епидермиса от дермата. Тяхната дълготрайност зависи от типа кожа и поддържането на веждите, обикновено това е 1 – 1.5 г. Процедурата отнема 1 – 2 часа.
Микроблейдингът е двуетапна процедура, при която след ретуша (прави се 4-6 седмици след първата процедура) и пълното заздравяване на кожата се вижда крайният резултат.